Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás morzsasüti marcipánnal és mandulával

45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, nyolcadoljuk, felszeleteljük. Összekeverjük 5 dkg cukorral és a fűszerekkel, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. Betoljuk a 200 fokra kapcsolt, de még hideg sütőbe, és kissé előpároljuk.

Ezalatt elmorzsoljuk a vajat a cukorral, a lisztekkel, a mandulával és a lereszelt marcipánnal. Az alma tetejére szórjuk egyenletesen, és visszatoljuk a sütőbe addig, míg szépen meg nem pirul a teteje.

Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom lesz! Különösen házi vaníliaszósszal!

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss