A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadunk 0,8 dl langyos tejet, valamint 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a felolvasztott vajat, a tojást, a citromhéjat és 1 csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Kevés liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.
A töltelékhez a meghámozott, kimagozott almát kockára vágjuk. Felforralunk 2 dl vizet. Feloldunk benne 10 dkg cukrot, majd hozzáadjuk az almakockákat, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Elosztjuk rajta az almakockákat.
Összemorzsoljuk a megmaradt lisztet és cukrot az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral, majd az almás tésztára szórjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre