Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás morzsás torta

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • vaj a formához
  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadunk 0,8 dl langyos tej et, valamint 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi tej et és cukrot, a felolvasztott vajat, a tojást, a citromhéjat és 1 csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Kevés liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

    2.

    A töltelékhez a meghámozott, kimagozott almát kockára vágjuk. Felforralunk 2 dl vizet. Feloldunk benne 10 dkg cukrot, majd hozzáadjuk az almakockákat, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

    3.

    A tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Elosztjuk rajta az almakockákat.

    4.

    Összemorzsoljuk a megmaradt lisztet és cukrot az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral, majd az almás tésztára szórjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin