Elkészítés: 1. Keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a fahéjat. A közepére csináljunk egy lyukat, öntsük bele a tejjel elkevert tojást.
2. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát, majd adjuk hozzá a reszelt almát is.
3. Egy palacsintasütőben kevés vajat vagy olajat hevítsünk fel, takaréklángon. A palacsintasütő közepébe tegyünk 2 evőkanállal a masszából, és igazgassuk el úgy, hogy kb. 9 cm átmérőjű kör legyen belőle.
4. A legkisebb lángon kb. 30-45 másodpercig süssük a palacsinta mindkét oldalát.
5. Az elkészült palacsintákat tornyozzuk egymás tetejére, locsoljuk meg juharsziruppal, legtetejére tegyünk egy szép koktélcseresznyét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre