Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás minipalacsinta juharsziruppal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 2 alma meghámozva, lereszelve
  • juharszirup
  • koktélcseresznye a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a fahéjat. A közepére csináljunk egy lyukat, öntsük bele a tejjel elkevert tojást.

    2. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát, majd adjuk hozzá a reszelt almát is.

    3. Egy palacsintasütőben kevés vajat vagy olajat hevítsünk fel, takaréklángon. A palacsintasütő közepébe tegyünk 2 evőkanállal a masszából, és igazgassuk el úgy, hogy kb. 9 cm átmérőjű kör legyen belőle.

    4. A legkisebb lángon kb. 30-45 másodpercig süssük a palacsinta mindkét oldalát.

    5. Az elkészült palacsintákat tornyozzuk egymás tetejére, locsoljuk meg juharsziruppal, legtetejére tegyünk egy szép koktélcseresznyét.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 18-20 palacsinta lesz, ami 3 embernek bőven elegendő. Nagyon laktató!!

Én csak az első palacsinta alá tettem pici olajat, a többi alá nem, és nem ragadtak le. Nagyon fontos, hogy a lehető legkisebb lángon süssük, mert ha már egy picit nagyobb lángra kapcsolunk, megég a külseje, a belseje pedig nyers marad, mert elég vastag a tészta.

Giuditta25
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin