Elkészítés: A húst szárazra töröljük, és a tetejébe zsebeket vágunk, bedörzsöljük sóval és borssal. Fedeles porcelánedénybe tesszük. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és alaposan, minden oldalon bekenjük vele a húst, a zsebekbe is juttatva. Lefedjük, és 2 napra betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt áttesszük egy sütőedénybe a húst, rákanalazzuk a páclevet, és 1 megtisztított almát 8 gerezdre vágva melléteszünk. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Ekkor meglocsoljuk 1 dl konyakkal, és továbbra is lefedve, de 200 fokra emelve a hőmérsékletet kb. 30 percig sütjük.
Krumplipürével kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre