Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mézes vaddisznósült

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A páchoz:
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 kiskanál szárított zsálya
  • 4 szem borókabogyó félbevágva
  • 3 evőkanál olaj
  • Továbbá:
  • kb. 40-45 dkg vaddisznókaraj (comb, bármi) egyben
  • 1 nagyobb savanykás alma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst szárazra töröljük, és a tetejébe zsebeket vágunk, bedörzsöljük sóval és borssal. Fedeles porcelánedénybe tesszük. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és alaposan, minden oldalon bekenjük vele a húst, a zsebekbe is juttatva. Lefedjük, és 2 napra betesszük a hűtőbe.

Sütés előtt áttesszük egy sütőedénybe a húst, rákanalazzuk a páclevet, és 1 megtisztított almát 8 gerezdre vágva melléteszünk. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Ekkor meglocsoljuk 1 dl konyakkal, és továbbra is lefedve, de 200 fokra emelve a hőmérsékletet kb. 30 percig sütjük.

Krumplipürével kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss