Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-mézes lepény

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej vagy tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 6 alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • édesítőpor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg mandula vagy dió
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőporral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

veravera
Nekem is egy rémes, belül teljesen nyers valami lett, pedig tettem hozzá sütőport. Ki kellett dobni az egészet, mérges voltam :(
bruer
Lehet, hogy elő kellenne sütni tojásfehérje nélkül és csak az utolsó 10-15 percben rátenni és rápirítani, nem? De alapjában nagyon tetszik ez a recept, el is mentem a saját-ba
3.14
Hat az biztos hogy erdekesebb lett mint az eddigi almassutik amit elkeszitettem, mert ebbol nekem egy nyers, suletlen tesztaju suti lett :o(
dorka0326
Először a mézet majd a felvert tojásfehérjét öntöm az almákra.
erzsi42
Szia! A mézet összekevered a tojásfehérjével,vagy külön rálocsolod ?

Hasonló Receptek

Magazin