Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mézes lepény

MME MME
5 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőporral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss