Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás meggyleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg meggy
  • 2 alma
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl meggylé
  • 4 dl almalé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk.

    Elkészítés: A meggyet az almával, a cukorral a meggylével, az almalével összekeverjük, és felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 evőkanál vízzel, és a leveshez adjuk. Kevergetve felforraljuk, hagyjuk kissé besűrűsödni, és hidegre tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 357 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin