Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-meggyes sertésszelet

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet tarja
  • 1 kg alma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg meggy
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • citromlé
  • feketebors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst jól kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk.

    Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vastagabb, kerek szeletekre vágjuk. A pecsenyezsírban az alma szeleteket megpároljuk, majd az
    almát is kivesszük.

    A visszamaradt pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, és belekeverjük a tejfölt. Kevés citromlével ízesítjük, összemelegítjük.

    A tálon elhelyezett sült köré rakjuk az
    alma karikákat, a mártással leöntjük, és az alma szeletek közepét kimagozott meggyel díszítjük. 10 percre forró sütőbe toljuk.

    Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin