A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára.
Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom és egy tálba teszem. Meglocsolom citromlével, azután beleszórom a mazsolát, a cukrot, a fahéjat és végül elkeverem.
A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, kb. 10 centinként összecsippentem.
A szélét körben megkenem tejszínnel és megszórom kristálycukorral. A töltelék tetejére darabolom a vajat, előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyit lehet adni mellé.
A karácsonyhoz hozzátartozik az alma, a fahéj, amitől ez finom sütemény csak úgy illatozik, amikor sül, mindenfelé karácsonyi illatot árasztva. - kovacsagi58
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!