Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-mazsolás crumble

default user icon
10 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csésze vékonyra szeletelt alma
  • 1 csésze rumba áztatott mazsola
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze aprított dió vagy mogyoró
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 1/3 csésze zabpehely vagy rizspehely
  • 1/3 csésze vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal.

    Az almát összekeverjük a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót, a zabpelyhet vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tésztát rámorzsoljuk egyenletesen az almára.

    190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

madzsid
Ez nagyon finom volt. Én savanykás almából csináltam, amit jól kiegészített a ropogósra sült morzsa a tetején. Szerintem érdemes kipróbálni.
Angelsmile
Nem mindig mindegy, hogy mekkora bögrével méred a hozzávalókat. Persze ha csak \"bögrés\" hozzávalók vannak megadva -mint ennél a receptnél- akkor igen, de általában van olyan hozzávaló, amit darabban vagy \"csomag\"-ban adnak meg, és nem mindegy, hogy egy csomag sütőporhoz 2 vagy 3 dl-es bögrével méred a lisztet.
Aurore
Megcsináltam a hétvégén friss cseresznyével....szenzációs lett!A gyümölcsre szórtam egy kis fahéjat,és ezután tettem rá a tésztát(a cukrot a tésztába tettem,és apró szemű zabpelyhet használtam).Kicsit hosszabb ideig sütöttem a fólia alatt,kb.45 percig,amíg meg nem jelent a süti szélénél a gyümölcs leve.Nagyon fincsi lett,bár nem tökéletesen szeletelhető,de az íze mindenért kárpótol!
kotlarne
A hétvégén elkészítettem a receptet. Végül is a cukrot a lisztes keverékhez kevertem, nagyon jó lett! Ajánlom a receptet!
kotlarne
A barna cukrot mikor és mihez kell hozzákeverni? A hozzávalók között szerepel, de a recept leírásában nem. Köszi!
LaLinea
Ilonának teljességgel igaza van, de iránymutatóként elárulom: általában 240 ml-2,5 dl-es az a csésze.
kotelesilona
Sziasztok! Nem tudom, fogyókúráztál már? Minden egyes alkalommal elmondják, hogy nem az a lényeg, hogy mennyit mutat a mérleg per pillanat, hanem hogy mindig ugyanazon a mérlegen méretkezzél. Így ha 20 dkg-ot fogysz ezen a mérlegen, a másikon semennyit, akkor biztos lehetsz benne, hogy azt a bizonyos 20 dkg-ot leadtad. A sütiknél is így van. Fogjál egy poharat. 2 dl-t, 3 dl-t, vagy 0,5 l-t - nem fontos. A fontos, hogy mennyi sütit akarsz sütni. Ha sokat, 0,5 l-t, ha keveset 0,2 l-t. A hozzávalók mennyisége megfelelő lesz, mert ugyanazt a poharat használod. Próbáld csak ki! Üdvözlettel: egy nagyon öreg és régi háziasszony!
Rzsók
Én is örülnék, ha valaki megmondaná, hogy a recepteknél milyen méretű csészét stb. használjunk. Köszi: Erzsók
Rzsók
Én is örülnék, ha valaki megmondaná, hogy a recepteknél milyen méretű csészét stb. használjunk. Köszi: Erzsók
Jtunde
Azt szeretném megtudni, hogy mekkora a csésze mérete, és milyen méretű tepsihez való ez az adag. Köszönettel és üdvözlettel: Tünde

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Almás-mazsolás crumble recept?