Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás-marcipánkrémes pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy közepes méretű gáztepsihez:
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 18 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db közepes méretű egész tojás
  • 2 teáskanál főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg alma
  • 15 dkg nyers marcipánmassza
  • 10 dkg kristálycukor
  • A dekorációhoz:
  • kevés színes cukormáz

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet mély tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a csipet sót, alaposan összekeverem. Nagylyukú reszelőn hozzáreszelem a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsolom a hozzávalókat. A tojást a tejszínnel egy kis tálkában elkeverem, hozzáöntöm a morzsaállagú tésztához, majd gyorsan homogén tésztává dolgozom. Kissé ellapítom, és két fólialap közé zárom. Fél órát pihentetem a hűtőszekrényben.

    Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, magházukat eltávolítom, nagyobb gerezdekre vágom. A 10 dkg cukorral (ha az alma savasabb, vagy valaki édesebben szereti, a cukor mennyisége növelhető) együtt nagyobb lábosban, folyamatos keverés mellett párolni kezdem. 6-8 perc elteltével félrehúzom a tűzhelyről. A marcipánmasszát felkockázom, a meleg almához adom, és botmixerrel krémesre keverem. Szobahőmérsékletűre hűtöm.

    A gáztepsit sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
    A pihentetett tésztát kettévágom, hideg konyhai felületen az egyiket vékony, kb. 3 mm-es lappá nyújtom, kibélelem vele az előkészített tepsit. A tölteléket egyenletesen rákanalazom, majd a maradék tésztát is vékony lappá nyújtom, ezzel borítom a tölteléket. Villával kissé megszurkálom, 35-38 perc alatt világosra sütöm.

    A sütőben hagyom hűlni, majd a cukormázból előbb rácsokat, majd kis köröket és pontokat rajzolok a tetejére. Hidegen 4 X 4 cm-es kockákra vágva tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin