Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-mákos süti vaníliasodóval

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 db birsalma (opcionális)
  • 10 dkg mák
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 12 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A vaníliasodóhoz:
  • 3 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 2 tk vanília kivonat, vagy 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 7 dl tej

Elkészítés

    1. Egy kapcsos tortaformát kikenünk vajjal és kiszórunk egy kevés liszttel. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
    2. Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyúkú reszelőn lereszeljük. A mákot ledaráljuk a cukorral. Egy nagyobb tálba tesszük a puha vajat, tejfölt, és a tojást, kissé összekeverjük, majd hozzáadjuk a darált cukros mákot, sót, vaníliát, reszelt narancshéjat, lisztet, szódabikarbónát és az egészet egy kézi habverővel egynemű masszává keverjük. Egy spatulával beleforgatjuk a lereszelt almát a birsalmával és az egészet belesimítjuk az előre elkészített formába. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
    3. A vaníliasodóhoz a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, keményítővel fehéredésig keverjük, majd felöntve a tejjel felfőzzük forráspontig, míg besűrűsödik, arra vigyázva, nehogy túlfőzzük. Miután a sodó besűrűsödött, rögtön egy tál hidegvízbe tesszük és kevergetve lehűtjük. A kész süteményt miután kihűlt, felszeletelve, vanílasodóval kínáljuk.

    KEVERT MÁKOS SÜTI (GLUTÉNMENTES) >>> 

     

Megjegyzés

Ezt almás-mákos süteményt egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Egy fél narancs reszelt héja és egy kisebb birsalma elképesztően ízletessé teszi. A tésztája laza és szaftos az almától és a tejföltől, de mégsem kelt nyers hatást. Úgy az igazi, ha vaníliasodóval tálaljuk, attól még ízekkel teltebb lesz az egész desszertünk.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin