Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás-mákos rétes

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek almaecet
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 4 db alma
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

    1. A lisztet átszitáljuk egy csipet sóval, és összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. A tésztát1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A tejet felmelegítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát és a meghámozott, lereszelt almát.
    3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és szorosan feltekerjük. A végeit összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin