Almás-mákos rétes

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek almaecet
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 4 db alma
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk át a lisztet egy csipet sóval, és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára.

    2.

    Melegítsük fel a tejet a cukorral, majd adjuk hozzá a mákot. Főzzük pár percig, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Ha kihűlt, keverjük hozzá a mazsolát és a meghámozott, lereszelt almát.

    3.

    A tésztát nyújtsuk vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Nyomjuk össze a végeit, és rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg a felvert tojással, és süssük 180 fokon kb. 40 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin