Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kettévágjuk. Mindkét lapot lisztezett deszkán kinyújtjuk.
2.) Az első lapot egy kicsi, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3.) Megtisztítjuk, lehéjazzuk és lereszeljük az almát.
4.) A tésztát megszórjuk mákkal, rácsöpögtetünk néhány kanál lekvárt, majd ráterítjük a kissé kinyomkodott almát. Megszórjuk barna cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
5.) Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, porcukorral megszórjuk, és felszeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre