Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás máglyarakás

MME MME
9 3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy edényben a vízzel, a cukorral és a fahéjjal 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy jénait kikenünk margarinnal, majd beleterítjük az almát. Megszórjuk a darált dióval és a citrom héjával. A tojások sárgáját össze keverjük a tejszínnel, és a tetejére csorgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tetejére simítjuk. Közepes lángon addig sütjük, ameddig a teteje szép színt kap.

Megjegyzés

Én cukor helyett édesítőszerrel készítettem el. De aki kevésnek találja, tehet bele több cukrot is, a saját ízlése szerint. - MME

Ezek is érdekelhetnek