Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás linzer

MME MME
3 3.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Összekeverünk fél kg lisztet, 20 dkg cukrot, reszelt citromhéjat, csipet sót, fél sütőport, 25 dkg margarint, 5 dkg zsírt, 2 tojást, és kevés tejjel közepes keménységű tésztát készítünk. Két cipóba osztjuk. A reszelt almát 30 dkg cukorral és a fahéjjal lassú tűzön kevergetve pároljuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, kikent tepsibe helyezzük. Rákenjük az almakrémet, befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszúrkáljuk, előmelegített sütőben, takarék lángon sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorrak, szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss