Előkészítése: a húst megmosom, megszárítom (megtörölöm) és ledarálom. Az almát kicsumázom, meghámozom, és almareszelőn lereszelem. A zsemlét apró kockákra vágom, és a tejjel leöntöm. Néhányszor átkeverem, hogy mindenütt nedves legyen. A fokhagymát összezúzom.
Elkészítése: a darált húst, reszelt almát, a nedves zsemlét, a megmaradt tejet, a felveretlen tojást, a lisztet valamint a fűszereket jól összedolgozom, és olajozott, morzsázott tűzálló tálba teszem úgy, hogy a masszából cipót formálok. A tálat lefedem, és előmelegített forró sütőben 40 percig sütöm, majd a tetejét levéve, még 10 percig pirítom. Tálalás előtt felszeletelem, és eredeti formájára visszaállítom. Tetszés szerint körettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre