Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás lepény - lisztérzékenyeknek is

MME MME
1/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricalisztet, a tojást, a tejet és a kristálycukor (vagy szorbitol) felét összekeverjük, fél óráig pihentetjük. A magháztól megtisztított almát karikára vágjuk, és tűzálló tálba lerakjuk. Meghintjük a maradék kristálycukorral (szorbitollal), a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal. A kukoricalisztes masszát újra habosra keverjük, és az almakarikákra öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben takaréklángon átsütjük, üvegtányéron, négyfelé osztva, porcukorral (vagy édesítőporral) meghintve tálaljuk.

Energia: 215 kcal
Szénhidrát: 35,9 g

Megjegyzés

A recept 4 személyre szól, de az energia-, szénhidrát- és fehérjetartalom 1 adagra, a súly tisztított hozzávalókra vonatkozik.

A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss