Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás lepény

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almás lepény tésztájához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két cipót formázunk, és letakarva 30 percet pihentetjük.
  2. Közben az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 23×34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
  3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss