Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás lepény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 0,6 dkg sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • kb. 15 dkg tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg párolt alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg dió
  • A tetejére:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojásoksárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két cipót formázunk, és fél órát pihentetjük.
    2. Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 23×34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk, és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
    3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.


      Almás finomságok >>>
       

      Lepények, piték, rétesek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin