Elkészítés: Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel vagy joghurttal. Egy másik tálban keverjük el a lisztet a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és az előzőleg kinyomkodott almát.
Forró olajban süssük ki. Kanállal adagoljuk a masszát az olajba, majd a kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.
Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral, de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre