Elkészítés: Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni. Rátesszük a kinyomkodott almát, a rumban megáztatott mazsolát (ha nincs mazsola, akkor rálocsolom a rumot). 190 fokon kb. 20 percig sütöm, kicsit fakanállal összetördelem, és még kb. 10-15 perc alatt szép pirosra, készre sütöm felső lángon vagy légkeveréssel
Hidegen-melegen is tálalható. Egy pohár tejjel nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre