Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás kuglóf

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 alma
  • 3 kanál cukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg dió

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát felszeleteljük, majd 3 kanál cukorral 3 deci vízbe tesszük, és puhára főzzük.

    Egy tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a margarinnal, a fahéjjal, a mazsolával és a dióval, majd adagonként hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. Ezután az almakompótot forgatjuk bele, majd az egészet egy előkészített kuglófformába tesszük.

    Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 1 órát sütjük, majd tálra borítjuk.

Megjegyzés

Tálalásnál csak a fantázia szabhat határt... Vaníliafagylalt, friss tejszínhab vagy csak simán porcukorral megszórva is kínálhatjuk... Nagyon finom, több napig eláll, feltéve, ha marad belőle.

gigi0407ire
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tiderle
Nálam is 3/4 óra alatt készre sült és isteni finom lett. köszönöm a receptet:-)
zsudede
Nagyon finom, jó állagú és puha lett az almás kuglóf. Rövid idő alatt elkészült (a sütési idő nálam 3/4 óra volt). Én csokimázat is csináltam hozzá. Köszönöm a receptet! Ui.: a kompótosított almát lé nélkül kevertem a tésztába.
REnike0321
Én kissé leegyszerüsitve készitettem el a kuglófot. Az almát nyersen raktam hozzá némi citromlével leöntve és fahéjjal megszórva egy félórás állás után. Nagyon finom lett igy is :) Kitünő lett a tésztája. Köszi a receptet!
monalisa1980
Fincsi lett, 2 nap alatt már a másodikat sütöttem. :-) Köszi a receptet!
ekrissz
sziasztok, en is megcsinaltam, viszont a kompotot levestul hozzatettem, mert tul surunek iteltem a tesztat... talan tenyleg jobb ha csak a leszurt alma kerul bele... es sztem a kiboritasnal az sem mindegy, h melegen, v mar kihulve tortenik... melegen konnyen szetszakadhat, akarmennyire is ugyelsz a forma kikenesere... sok sikert mindenkinek!
marieva
Megsütöttem . Nagyon finom , másnap is ! nem kell bele az almalé , csak merd bele szűrőkanállal az almát . A kuglóf forma kikenésére ügyelni kell , hogy szépen lehessen kiborítani . Lassan és a sütőben alulra téve , kell sütni legalább 1 óra hosszat .
evacili
Tetszik a recept. A kompótot levével együtt keverjük bele, vagy csak az almát belőle?

Hasonló Receptek

Magazin