Egyszerű fűszeres kenyér

Hozzávalók

  • 25 dkg durumliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek burgonyapehely vagy burgonyapüré por
  • 1 db közepes savanykás alma
  • 2 ek étolaj
  • 2 mk só
  • kb. 4 dl hideg víz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • magvak a szóráshoz pl. tök, napraforgó vagy len

Elkészítés

    1. A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a reszelt almát, az olajat, sót, az őrölt fahéjat. Fokozatosan adagoljuk a vizet mindaddig, míg nagyon sűrű, de keverhető tésztát nem kapunk.
    2. Sütőpapírral bélelt hosszúkás, magasfalú formába öntjük. Tetejét elsimítjuk, vizes késsel hosszában félig bevágjuk. a magvakkal megszórjuk
    3. A 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 50-60 perc alatt. A formából kiszedve eltávolítjuk a sütőpapírt, majd rácsra téve kihűtjük. Kináljuk vajjal megkenve, zöldsé, gyümölcs, szalámi, kolbász feltétekkel.

Megjegyzés

Kirándulás, vendéglátás, reggeli, uzsonna, stb. alkalomkor kitűnő, péksütemények helyett is.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin