Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-krémsajtos pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagyobb)
  • 1-2 ek hideg víz
  • Az almapüréhez:
  • 3-4 ek méz
  • 25 dkg alma
  • 1 tk almás pite fűszerkeverék
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg almapüré
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy 2-3 ek étkezési keményítő)

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá) Ezután lecsípjük a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot becsomagoljuk fóliába, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.
    2. Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt puhára pároljuk az almát. (Nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma elegendő levet enged.) Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük.
    3. A mascarponéhoz hozzáadjuk a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és habosra keverjük. Ezután először egyesével hozzákeverjük tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan ráöntjük a tölteléket.
    4. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből, majd vékonyra nyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Ezután egy villával több helyen megböködjük, mielőtt betennénk a sütőbe. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    ALMÁS RÉTES MUFFIN>>> 

    OMLÓS ALMÁS SÜTI>>> 

    ALMÁS-FAHÉJAS PITE>>> 

     

Megjegyzés

Az omlós tészta és a krémes töltelék nagyon jól összeillik és finom. 26 centis formához.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin