Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-krémsajtos pite

120 perc
mester
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá)
  2. Ezután lecsípjük a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot becsomagoljuk fóliába, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.
  3. Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát.
  4. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt puhára pároljuk az almát. (Nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma elegendő levet enged.)
  5. Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük.
  6. A mascarponéhoz hozzáadjuk a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és habosra keverjük. Ezután először egyesével hozzákeverjük tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan ráöntjük a tölteléket.
  7. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből, majd vékonyra nyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Ezután egy villával több helyen megböködjük, mielőtt betennénk a sütőbe.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni. 

Megjegyzés

Az omlós tészta és a krémes töltelék nagyon jól összeillik és finom. 26 centis formához. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss