Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-krémes sütemény

default user icon
14 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kis tejföl
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma lereszelve
  • 20 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel, kikeverjük a margarint a cukrokkal, majd ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukros margarint, és jó habosra kikeverjük. A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral a margarinon megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, jöhet a 2. lap, utána alma töltelék, majd a 3. lap, újra krém, végül befedjük a 4. lappal. Tetejére porcukrot hintünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Melcsi1021
Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni a lapokat?
Niburta
Köszönöm a receptet,naaaagyooon finom! :) Házi vaníliapudinggal készítettem el, mert a boltit nem szeretem. Viszont én is vastag pudingréteggel szeretem, így jó nagy adagot készítettem belőle. Csuda finom lett!
anyócácska
Már megint kétszer küldte el . Bezzeg amikor receptet irunk akkor nem küldi el kétszer. Sőt egyszersem.....Aztán irhatja újból az ember, azaz az asszony....:)))))
anyócácska
Na ez az !! Ez egy kipróbált recept és kell bele az a mennyiség. Megcsináltam én is és nagyon fincsi , és nem spóróltam a pudinggal. Kellett is bele a 3 csomag puding.
anyócácska
Na ez az !! Ez egy kipróbált recept és kell bele az a mennyiség. Megcsináltam én is és nagyon fincsi , és nem spóróltam a pudinggal. Kellett is bele a 3 csomag puding.
Lewis01
Örülök,hogy megnyerte tetszésedet a süti receptje.Mi mindig vastagabb krémmel készítjük el,azért is meretem leírni a rendes változatát.Üdv.
lorita
Megsütöttem, nagyon finom lett. A krémet én 7 dl tejből és 2cs pudingporból készítettem - ennyi is elég bele -, de csak másnap lehet szeletelni, mert akkor lesz jó puha.
anyócácska
Ja és nem a sütiről mondtam véleményt ,hanem a hozzászólásodrol. Külömben is mindenkinek más az izlése!!! Van aki vastagon szereti , van aki vékonyan. Ha neked a vékony krém jön be akkor csináld úgy. Üdv
anyócácska
Én is gyakran sütök és tudom ,hogy nem sok ez a mennyiség. Ezért szoltam hozzá ! Csak gondolj bele amikor gyümölcs tortát sütünk és pudigot csinálunk 1 cs pudingbol 5 dl tejből arra a kicsi tésztára kb 1.5 cm vastag lesz a puding. Itt nagyobb a tészta , két rétegbe kell rakni és csak 1 l tejbe kell keverni a 3 cs pudingport.Üdv
lorita
Aki gyakran süt, az tudja, hogy ekkora mennyiségből mennyi krém van. Biztos lehetsz abban, hogy én is ki fogom próbálni, de szerintem nagyon vastag lesz a krém. Akkor te miért nem próbáltad ki és akkor írtad volna meg a véleményedet.

Hasonló Receptek

Magazin