Almás-krémes piskótából

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Töltelék:
  • 1,5 kg alma (reszelt, édes)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)
  • Fedő rész:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
    2. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
    3. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.
    4. A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk. 

Megjegyzés

Az almás krémes egy általam újragongolt változata, amelyet nem csak a piskóta imádóknak ajánlok

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin