Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-krémes piskóta alappal

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg reszelt édes alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csapott kávés kanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)
  • A fedő részhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. A 8 darab tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
  3. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
  4. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük.
  5. A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet. A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

A morzsálódós nyújtott lap helyett piskóta alappal készítettem el a süteményt, amely sikert aratott. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss