Almás-körtés tiramisu

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 3 db körte
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk őrölt kardamom (elhagyható)
  • 3 db tojás szétválasztva
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg (Philadelphia) krémsajt
  • 1 rúd vanília
  • kb. 12-14 db babapiskóta
  • 1-2 dl almalé
  • 1-2 ek calvados (elhagyható)

Elkészítés

    1. A gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a krémsajtot. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.
    3. Egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe márjuk bele a babapiskótákat. Minden pohár aljára teszünk egy-egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. Erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. Végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből, a pohár nagyságától függően.
    4. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. A tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával, dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.

     

    GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>>   

Megjegyzés

Tipp:
A gyümölcsökhöz érettségük és ízlésünk szerint tehetünk még cukrot is - én túlérett körtéket és édes almát használtam, így nekem nem kellett már hozzá plusz édesítő.
A megpárolt gyümölcsöket pépesíthetjük is.
A legjobb frissen préselt almalevet használni a babapiskóták áztatásához.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin