Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-körtés palacsintabatyuk

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk cukor
  • 1 ek olaj
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg körte
  • 3 ek cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db csillagánizs

Elkészítés

    1. A tojást felverjük a tejjel, szódavízzel, liszttel, egy csipet sóval, a cukorral és az olajjal. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, majd vékony palacsintákat sütünk belőle. 
    2. A töltelékhez serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Magas hőfokon, kb. 5 perc alatt megkaramellizáljunk rajta a felkockázott almát és körtét a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a csillagánizzsal. 
    3. Ha a töltelék kihűlt, egy-egy evőkanálnyit teszünk belőle a palacsinták közepére, majd felhajtogatjuk a tészta széleit, hogy batyu formát kapjunk. Fogpiszkálóval vagy kiszárított, üres vaníliarúddal szúrjuk át.

    A LEGJOBB PALACSINTATÉSZTA >>> 

    ISTENI ALMÁS RECEPTEK >>> 

    A LEGFINOMABB KÖRTÉS FOGÁSOK EGY HELYEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin