Almás-körtés kalácsfelfújt vaníliamártással

Hozzávalók

  • 1,25 dl tej
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 db körte
  • 2-3 ek citromlé
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 dkg arany mazsola
  • 1-2 ek vaj
  • 3-4 ek mandulaforgács
  • A vaníliaszószhoz:
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek cukor

Elkészítés

    1.

    Langyosítsuk meg a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, az élesztőt, 2 ek cukrot és a tojásokat. Alaposan dolgozzuk össze, fedjük le, és meleg helyen kelesszük 1 órán keresztül.

    2.

    Közben vágjuk gerezdekre az almát és a körtét, és távolítsuk el a magházukat. Locsoljuk meg a citromlével, és szórjuk meg a fahéjjal.

    3.

    Gyúrjuk át a tésztát, majd helyezzük egy kivajazott tűzálló tálba. Nyomkodjuk bele az alma- és a körteszeleteket, és hagyjuk további 15 percig kelni. Szórjuk meg a mandulával és a mazsolával, és morzsoljuk rá a vajat.

    4.

    Süssük 175 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Közben készítsük el a vaníliaszószt: forraljunk fel 5 ek tejet 2 ek cukorral. A többi tejet keverjük ki a pudingporral és a tejszínnel, majd adjuk a cukros tejhez, és főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik. Kínáljuk a felfújthoz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin