Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás köles fahéjjal

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1/2 db citrom
  • 6 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 12 dkg köles
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1.

    Meghámozzuk az almákat, kimagozzuk, a húsukat felkockázzuk és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Puhára pároljuk 10 g cukorral és 1-2 ek vízzel.

    2.

    Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kölest, felforraljuk, majd kis lángon, kevergetve főzzük, kb. 20 percig. Levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt cukrot és a párolt almát.

    3.

    Tálkákba kanalazzuk, néhány szelet almával és egy kevés őrölt fahéjjal tálaljuk. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin