Almás köles fahéjjal

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 2 db alma
  • ½ db citrom
  • 60 g cukor
  • 1 l tej
  • 120 g köles
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1.

    Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, húsukat kockázzuk fel és locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. Pároljuk puhára 10 g cukorral és 1-2 ek vízzel.

    2.

    Forraljuk fel a tejet, adjuk hozzá a kölest, forraljuk fel, majd kis lángon, kevergetve főzzük kb. 20 percig. Vegyük le a tűzről, forgassuk hozzá a megmaradt cukrot és a párolt almát.

    3.

    Kanalazzuk tálkákba néhány szelet almával és kevés őrölt fahéjjal tálaljuk. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin