Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-kolbászos káposztatál

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zsíradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük az összevagdalt savanyú káposztát.

Egy kis vizet ráöntve néhány percig pároljuk. Ezután hozzáadunk annyi langyos vizet, hogy félig ellepje a káposztát, beletesszük a babérlevelet, a köménymagot, valamint 2 húsleveskockát, és fedő alatt párolni kezdjük.

Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk. Néhány darabot félreteszünk belőle. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.

Ha a káposzta már félpuhára főtt, belekeverjük a kolbászt és az almát, és a teljes puhulásig csendesen főzzük.

Végül a tejföl felét fél dl vízzel és a liszttel simára keverve ráöntjük a káposztára, kevergetve még 5 percig főzzük.

Tálalás előtt a tetejére rakjuk a félretett
kolbászkarikákat, és a megmaradt tejföllel meglocsoljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss