Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az éesztőt. A lisztet eldörzsöljük a margarinnal, hozzáöntjük az élesztős tejet, a sót és a tojássárgáját. Jól eldolgozzuk. 1 órát kelesztjük. 180-fokos sütőt készítünk elő.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük. Még melegen hozzátesszük a cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát. A tészta felét tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a kinyomkodott almát, befedjük a maradék kinyújtott tésztával, megszurkáljuk villával, megkenjük a felvert tojássárgával. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre