Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kelbimbó

MME MME
30 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, s megpároljuk benne a hagymát. Beleöntjük az almalevet, majd hozzádunk még 2 dl vizet. Felforraljuk, és feloldjuk benne a zöldségleveskockát. Beleszórjuk a kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük.

Egy almát meghámozunk, magházát kivájjuk, húsát apróra vágjuk. A tejszínnel, a tormával, a majoránnával és a fahéjjal együtt a kelbimbóhoz adjuk. Borssal, majoránnával és szerecsendióval fűszerezzük, összeforraljuk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A maradék 2 almát megmossuk, aztán héjastól apró kockákra vágjuk, és a szalonnához keverjük.

A kelbimbót elrendezzük a tálon, ráöntjük a szalonnás almát. Sült húsok köreteként tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek