Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás kelbimbó

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 dl almalé
  • 1 zöldségleveskocka
  • 75 dkg mélyhűtött kelbimbó
  • 3 alma
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, s megpároljuk benne a hagymát. Beleöntjük az alma levet, majd hozzádunk még 2 dl vizet. Felforraljuk, és feloldjuk benne a zöldségleveskockát. Beleszórjuk a kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük.

    Egy almát meghámozunk, magházát kivájjuk, húsát apróra vágjuk. A tejszínnel, a tormával, a majoránnával és a fahéjjal együtt a kelbimbóhoz adjuk. Borssal, majoránnával és szerecsendióval fűszerezzük, összeforraljuk.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A maradék 2 almát megmossuk, aztán héjastól apró kockákra vágjuk, és a szalonnához keverjük.

    A kelbimbót elrendezzük a tálon, ráöntjük a szalonnás almát. Sült húsok köreteként tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin