Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, s megpároljuk benne a hagymát. Beleöntjük az almalevet, majd hozzádunk még 2 dl vizet. Felforraljuk, és feloldjuk benne a zöldségleveskockát. Beleszórjuk a kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük.
Egy almát meghámozunk, magházát kivájjuk, húsát apróra vágjuk. A tejszínnel, a tormával, a majoránnával és a fahéjjal együtt a kelbimbóhoz adjuk. Borssal, majoránnával és szerecsendióval fűszerezzük, összeforraljuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A maradék 2 almát megmossuk, aztán héjastól apró kockákra vágjuk, és a szalonnához keverjük.
A kelbimbót elrendezzük a tálon, ráöntjük a szalonnás almát. Sült húsok köreteként tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre