Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A zabpehelylisztet, a réteslisztet és a sütőport elvegyítjük. Hozzákeverjük a darált diót, a kávéport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a citrom héjat és a mazsolát. Ezután hozzáadjuk az olvasztott margarint, és a tojássárgáját.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés fahéjjal összeforgatjuk majd hozzákeverjük a masszához, beleöntjük a tejet, elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. 170- 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 25 percig, tűpróbáig sütjük.
A csokimázhoz egy kisebb lábasban megolvasztjuk a margarint a vízzel és a kakaóporral, ízlés szerint egy kis rumot önthetünk hozzá. A mázzal leöntjük a süteményt és hagyjuk kihűlni.