Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás karalábésaláta

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megmossuk, felkarikázzuk. A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk, az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és szintén feldaraboljuk. Vegyítjük a hármat.

Közben elkészítjük az öntetet: 2 evőkanál majonézt összekeverünk 1 evőkanál tejföllel, ízesítjük csipet cukorral, citromlével és borssal, majd hozzáadjuk az alma-hagyma-karalábé keverékhez. Hűtőben akár 3 napig is eláll.

Megjegyzés

Eredetileg almás zellersaláta akart lenni, de valamiért zeller helyett karalábét vettem. Nem bántam meg, finom lett! Azoknak különösen ajánlom, akik a franciasalátába is tesznek almát.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek