Elkészítés: A karajt megmossuk és lecsepegtetjük. Egy tűzálló edény alját kibéleljük a szalonnával. A húst kb. 1 centinként bevágjuk, úgy 1/3-ig. Ekkor a húst a tálba rakjuk. A résekbe mustárt nyomunk. Az almát cikkekre vágjuk és a citrom levében megáztatjuk. Héjával felfelé a mustáros csíkokba helyezzük. az egészet sózzuk, borsozzuk.
Mikróba téve 25 percig fedő nélkül 700 W-on sütjük. A sütés végeztével a fedőt ráhelyezzük, és a mikróban hagyva még 10 percig állni hagyjuk.
Hasábburgonyával és áfonya lekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre