Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-káposztás rakott csirkecomb

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 kisebb csirkecomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 kisebb alma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • törött bors

Elkészítés

    Elkészítés: Közepes nagyságú tepsiben elterítjük a karikára vágott hagyma felét. Megsózzuk, meghintjük szerecsendióval és borssal.

    Héjastól vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát. Erre rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét, majd sorban egymás mellé elhelyezzük a megsózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat.

    Erre a megmaradt hagymakarikákat és a felszeletelt 2 almát, illetve a maradék káposztát. (Fontos a sorrend!) Az 5. szeletelt almával beborítjuk, és reszelt
    sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk.

    Alufóliával befedve előmelegített forró sütőbe toljuk, és 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin