Elkészítés: Közepes nagyságú tepsiben elterítjük a karikára vágott hagyma felét. Megsózzuk, meghintjük szerecsendióval és borssal.
Héjastól vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát. Erre rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét, majd sorban egymás mellé elhelyezzük a megsózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat.
Erre a megmaradt hagymakarikákat és a felszeletelt 2 almát, illetve a maradék káposztát. (Fontos a sorrend!) Az 5. szeletelt almával beborítjuk, és reszelt
sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk.
Alufóliával befedve előmelegített forró sütőbe toljuk, és 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre