Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kacsa narancsmártással

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész pecsenyekacsa
  • 2 darab alma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • kb. 2 kávéskanál majoranna
  • 1 dl vörösbor
  • A mártáshoz:
  • 2 darab kisebb narancs
  • 1 citrom
  • 2 dl bor
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • kevés mustár
  • ízlés szerint chili
  • 2 evőkanál ribizliíz

Elkészítés

Elkészítés: Az alaposan megmosott kacsa mellét beirdaljuk. A meghámozott, kis kockára vágott almát összevegyítjük a karikára vágott hagymával, és a kacsa enyhén sózott, borsozott, majorannával bedörzsölt hasüregébe töltjük.

Lefedhető kacsasütőbe vagy römertopf edényben tesszük, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben kb. 60-80 percig sütjük, közben locsoljuk meg néhányszor a már kisült zsírjával, hogy szép színt kapjon. Ha nem pirul kellőképpen, fedő nélkül is süssük még 10 percig.

Amíg a kacsa sül, készítsük el a mártást. A borban főzzük puhára a narancsok és a citrom vékony csíkokra vágott, fehér belsejétől megtisztított héját, szegfűszeg és fahéj hozzáadásával. Ha megpuhult, adjuk hozzá a narancsok és a citrom levét kávés- vagy evőkanálnyi mustárt /ízlés szerint/, késhegynyi chilit, s végül a ribizliízt is. Keverjük össze, hűtsük le.

A tetszőleges körettel melegen tálalt kacsa mellé a mártást hidegen kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss