Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás hús tejszínes kukoricasalátával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésszelet
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 savanykás alma
  • olaj
  • bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • max. 2 csipet - és nem több! - őrölt fahéj
  • A salátához:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 dl tejszín
  • kb. 1 kiskanálnyi só (kóstolgassuk!)
  • (kevés mustár)
  • friss metélőhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára teszünk egy adag felkarikázott hagymát, arra a sós-borsos húst, arra a kakukkfüvet és a rozmaringot. Majd ismét egy kevés hagyma, és jöhetnek az almaszeletek. Az alma tetejére pedig maximum 2, azaz kettő csipet (amennyit a hüvelyk és mutatóujjunk közé tudunk venni) őrölt fahéj. Bármilyen hihetetlen, de ennyi nem rontja el! Ha jól sikerül eltalálni az összetevők arányát, akkor külön nem is lehet megérezni benne. De a hiányát igen! Aki azonban nem ilyen vállalkozó kedvű, az nyugodtan csinálhatja enélkül. Úgy is finom lesz. Akkor viszont szabad a többi fűszerből tenni bártan - ízlésünk szerint.

Lefedjük, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben puhára sütjük.

A tejszínes kukoricasalátához a tejszínt a sóval és a metélőhagymával összekeverjük. Ha túl édesnek találjuk, tehetünk bele egy kis mustárt. Ebbe jön a kukorica - és már kész is!

A húst vajas-tejfölös krumplipürével és a kukoricasalátával tálaljuk.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss