Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-hajdinás csirkemell

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes alma meghámozva
  • 2 szelet zeller (nagyobb fajtából)
  • 2 db aszalt szilva összeaprítva
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 közepes csirkemell
  • fél bögre hajdina
  • 1/4 bögre bulgur
  • fokhagyma (ízlés szerint, én sokat használtam)
  • cukor
  • kakukkfű
  • őrölt gyömbér
  • őrölt rozmaring
  • őrölt bors
  • olaj
  • szójaszósz

Elkészítés

    Elkészítés: A hajdinát megmosom, majd meleg vízbe áztatom nagyjából 10 percre, így kimegy belőle a kellemetlen íze. Felteszem sós vízbe főni a bulgurral együtt, 10-15 perc alatt elkészül.

    Közben előkészítem az almát: meghámozom, kockákra vágom, ugyanígy a zellert is, ezt lehet vékonyan is szeletelni, ki mennyire szereti az ízét. A diót apróra vágom (darált dió nem jó hozzá), az aszalt szilvát úgyszintén.

    A kockákra vágott csirkemellet kevés olajon megpirítom, mikor kifehéredett, rászórok egy csipet sót, 1 teáskanál cukrot, valamint 2 gerezd fokhagymát apróra vágva (lehet kevesebbet is, én fokhagymásan szeretem). Rakok rá egy nagyobb csipet kakukkfüvet, kávéskanálnyi őrölt gyömbért és őrölt rozmaringot, valamint 1 késhegynyi őrölt borsot. Amikor már puha a hús, elzárom.

    Ha megfőtt a hajdinás-bulguros keverék, egy edénybe öntöm, amiben előzőleg az olajat felforrósítottam (csak egy kevés olaj kell, épp hogy ellepje az alját az edénynek). Ehhez hozzáöntöm a húst, és tartalék lángon hagyom pirulni.

    Közben a húshoz használt olajon elkezdem összesütni a zöldségeket: az aprított szilvával kezdem (ha nem maradt elég olaj, lehet még önteni hozzá egy kicsit), majd amikor már átforgattam az olajon, hozzáadom az almát és a zellert, kicsit később a diót is. Amikor ezek elkezdenek pirulni, rakok rá 2 gerezd zúzott fokhagymát, csipet gyömbért, rozmaringot (itt lehet rárakni szójaszószt), sót és pici cukrot. Ha összesültek, hozzáöntöm a húsos hajdinához, kicsit hagyom összepirulni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mandra
Nagyszerű recept! Mi nagyon szeretjük a hajdinát, akár egyszerű köretként is. Ezt még ma elkészítem! Ukrajna határközelieknek ajánlom: a hajdinát ötöd-hatod áron be lehet szerezni!
Fiamma
Véleményem szerint felesleges a hajdinát beáztatni. Egyáltalán nincs kellemetlen íze. Különleges aromája van, de nagyon finom. Ez egy remek recept, ki is próbálom a héten.

Hasonló Receptek

Magazin