Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás hajdinakása

MME MME
6 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hajdinát a vízben megfőzzük (kb. 20 perc). Addig kell főzni, míg magába szívja az összes vizet és megpuhul.

Amíg a hajdina fő, meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk, és az almát lereszeljük, esetleg turmixoljuk. A megfőtt hajdinához keverjük. Ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, citromhéjjal. Ha nem találjuk elég édesnek, mézet is tehetünk bele.

Megjegyzés

Ezt az ételt azok az ismerőseim is szeretik, akik másként elkészítve nem rajonganak a hajdináért, mivel az almával nagyon kellemes az íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek