Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-hagymás sült krumpli (köret)

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli (pl. sárga)
  • 1 tk ételízesítő
  • 3-4 db alma
  • 3 db lila hagyma
  • 2 marék gyöngyhagyma
  • 5-6 ek zsír

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, ízlés szerinti cikkekre vágjuk, és enyhén sós vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután felöntjük hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén leszűrjük, megszórjuk ízlés szerint sóval, ételízesítővel, és óvatosan - hogy a krumpli ne törjön - összeforgatjuk.
    2. Az almát héjastul felvágjuk szintén ízlés szerinti cikkekre. A lila hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A gyöngyhagymát szintén megpucoljuk. A zsírt felolvasztjuk, majd beleöntjük a tepsibe.
    3. Ezután beletesszük az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd rászórjuk a vékonyra felszeletelt lila hagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát, és óvatosan összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 45 perc alatt készre sütjük.

    BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

    HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA SAJTKRÉMMEL>>> 

    ROPOGÓS SÜLT KRUMPLI (HASSELBACK BURGONYA)>>> 

     

Megjegyzés

Tálaláskor a pirosra sült almás-hagymás krumplit kínáljuk pl. sült és grill húsok mellé köretként.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin