Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-hagymás sertéshús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg sertéskaraj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • fél pohár vörösbor
  • 12 mogyoró- vagy gyöngyhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 db alma

Elkészítés

    Előkészítés: A húst színtelen cérnával összekötjük. A sűrített paradicsomot fél pohár meleg vízzel felhígítjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olaj at, a húst lassú tűzön kicsit megpirítjuk benne, majd leöntjük a borral, és megpároljuk (kb. 20 perc). Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, lefedjük, és közepes tűzön kb. 20 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, és kivájjuk a magházát.
    Elkészítés: A hagymát hozzáadjuk a húshoz, beszórjuk a cukorral, és negyedóráig hagyjuk összeérni. Beletesszük az almákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy egyharmadáig ellepje az almákat. Ízlés szerint sózzuk, és félig lefedve kb. 1 óráig lassú tűzön főzzük. A húst és az almákat felszeleteljük, tálalótálra tesszük, és a hagymákkal leöntve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin