Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-hagymás krumpli

MME MME
1 1.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom, és kevés olajon kisütöm, a pörcöket kiszedem, félreteszem. A visszamaradt zsírban aranybarnára pirítom a karikára vágott hagymát, miután a tűzről levettem, visszateszem hozzá a szalonnát. A krumplit meghámozom, falatnyi kockákra vágom, és sós vízben puhára főzöm. Közben az almát is megpucolom, és fele akkora kockákra vágom, mint a krumplit. Mikor a krumpli megfőtt, a főzőlevét az almára szűröm, hozzáadom fél citrom levét, és az almát is megfőzöm benne. Nem kell sokáig főzni, forrástól számítva kb. 1 perc. A krumplit óvatosan a sült hagymához és szalonnához keverem, végül, miután az almát is leszűrtem, azt is óvatosan hozzáadom.

Megjegyzés

Én magában is nagyon szeretem, de kitűnő köret mondjuk sült húsokhoz és sült hurkához, kolbászhoz vagy szalonnás sült májhoz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss