Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-habos reszelt süti

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
  2. A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
  3. A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A maradék tésztát hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán. Rákenjük óvatosan a keményre vert tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss