Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás gyümölcskenyér

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél kávéskanál szegfűszeg
  • 2 evőkanál mazsola
  • 5 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint
  • 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
  • 5 dkg durvára darált dióbél
  • 5 dkg durvára darált mandula
  • A forma kikenéséhez:
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, pici sót, a fahéjat, a szegfűszeget, és addig keverjük, míg habos, egynemű masszát nem kapunk. Ezután belekeverjük a mazsolát, a feldarabolt gyümölcsöket és a narancshéjat.

    Egy szögletes, hosszúkás formát kivajazunk, liszttel meghintjük, az almás masszát belesimítjuk, azután alufóliával letakarjuk. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük, és azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 160 Celsius-fokra, illetve közepes lángra.

    1 órányi sütés után hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagoljuk, azután hűvös helyen tartjuk.

    Tea, kávé mellé kínáljuk. Sokáig elálló sütemény.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin