Elkészítés: Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, pici sót, a fahéjat, a szegfűszeget, és addig keverjük, míg habos, egynemű masszát nem kapunk. Ezután belekeverjük a mazsolát, a feldarabolt gyümölcsöket és a narancshéjat.
Egy szögletes, hosszúkás formát kivajazunk, liszttel meghintjük, az almás masszát belesimítjuk, azután alufóliával letakarjuk. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük, és azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 160 Celsius-fokra, illetve közepes lángra.
1 órányi sütés után hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagoljuk, azután hűvös helyen tartjuk.
Tea, kávé mellé kínáljuk. Sokáig elálló sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre